zondag 10 oktober 2010

Woa zen de breej manne van Arcella!

Vrijdagnamiddag om half 3 hadden we onze eerste les: Mediazione Linguistica Neerlandese-Italiano, wat zoveel betekent als: 4 zinnetjes vertalen uit het Italiaans in het Nederlands en de eerste 3 minuten van de Hollandse film 'Minoes', in het nederlands! Om de 5 zinnen stopte de prof de film om te vragen wat er gebeurde aan de 2 Italiaanse derdejaarsstudenten en 2 Master (!) studenten. 'Wat deed die hond?' 'Hij blafte?' 'Goed zo, een hond blaft'. We keken mekaar aan en voelden ons direct terug in de kleuterklas. Na de les zijn we iets gaan drinken met de prof, die eveneens onze contactpersoon hier is. Dat was het dan voor vrijdag, aangezien we enkel maar die les in onze rooster hadden staan.  De rest van de lessen moesten we nog zelf uitzoeken.

Zaterdagmiddag was het Erasmusrondleiding door Padova. We vonden dit wel interessant, aangezien we nog niet echt naar een echte erasmusbijeenkomst waren gegaan. Het was stralend weer. De gidsen dronken heel de rondleiding Spritz, het hoeft dus niet te verbazen dat er een gids was die bijna met een dikke tong aan het praten was. Tijdens de tocht ontmoetten we ook Federico Carraro, een van de organisatoren. Ik had hem al eens gecontacteerd ivm een kamer in Padova en zaalvoetbal voor Erasmusspelers. Toen we Olti en zijn neef Ervin tegenkwamen op een terras in de stad, zijn we gezellig bij hen gaan zitten. De rondleiding was toch bijna gedaan. Ineens koelde het ongelofelijk af, en kregen we het ontzettend koud. Ik denk dat de winter hier voor de deur staat, gedaan met het warme weer.. We sprongen onze fiets op en fietstten naar huis. Na een lekkere pasta met pesto, tomaatjes en hamblokjes, kraakten we een frisse (!) fles rode wijn van onze huisbaas en maakten we ons klaar om te vertrekken naar Prato della Valle, waar er gratis Sangria werd uitgedeeld aan Erasmusstudenten. Het was best gezellig met Olti, Ervin, Irfan en zijn maten en de sangria vloeide rijkelijk. Toen die echter op was, reden we maar naar huis en gingen we slapen.

Vandaag hebben we onze lessenrooster eens bekeken en proberen samen te stellen. Als alles goed zit, hebben we ongeveer 12 uur les in de week, maandag vrij en dinsdag één uurtje (dat we nog proberen te verplaatsen naar ergens later in de week). We kunnen ons ook eindelijk inschrijven in Lessius! Nu moeten we wel eerst onze studentenkaarten van hier naar ginder opsturen. Dat is ineens onze planning voor morgen: naar de post, naar Saos (voor inschrijving hier) en naar een bureau dat taalcursussen geeft (we wilden evt een Italiaanse test afleggen die telt voor 3-5 studiepunten). Morgenavond van 19u tot 21u begint ook de Calcetto! Dat is zaalvoetbal voor Erasmusstudenten, ik ben eens benieuwd.

Er begint dus eindelijk wat structuur in te komen hier, nu nog afwachten of onze lessen deze week ook daadwerkelijk gegeven worden. Ciao ciao

Foto's van Sangria op Prato:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten