maandag 29 november 2010

Tre giorni d'amore

Vrijdagochtend is Karen dan eindelijk aangekomen. Ik ben haar uiteraard gaan ophalen aan het vliegveld. Het was zalig om mekaar eindelijk terug te zien na twee volle maanden. Vrijdagmiddag zijn we Padova ingetrokken, ondanks het slechte weer en de regen. De zoektocht naar een romantisch en leuk restaurantje was toch moeilijker dan verwacht. Ook al omdat alles hier dicht is tussen 1 en half 4. Uiteindelijk hebben we er toch eentje gevonden, en het was super. De avond was heel gezellig, elkaars gezelschap was al wat nodig was na zo'n lange tijd. We zijn nog langs een soort van kerstmarkt geweest, waar elk kraampje allemaal verschillende soorten chocolade in kunstvorm verkocht. De verleiding was dan ook te groot om niets mee te nemen. 

Hoewel we vrijdag slecht weer hadden gehad, veel regen en koud, voorspelde het weerbericht zaterdag zon en weinig wolken. En zo geschiedde. We hadden geen betere dag uit kunnen kiezen om naar Venetië te gaan. Het was nog wel fris uit de zon, maar in de zon was het zalig. Karen had Venetië nog niet gezien, dus dat was een must als koppeltje. Toen we rondliepen merkten we dat het water wel heel hoog stond en in sommige kanaaltjes liep het zelfs over. Ook het San Marco Plein bleek bijna helemaal ondergelopen te zijn. Zo moest iedereen over geïmproviseerde bruggen wandelen. Het is eens iets anders, niwaar? 
Venetië blijft een prachtige stad, maar vooral als je er met je vriendin naartoe kan, heeft het iets magisch. Tegen de avond kraakten we een fles prosecco aan het water om de dag mee af te sluiten.

Zondag hebben we lekker uitgeslapen, maar we zijn nog even in de binnenstad geweest voor wat winkeltjes te kijken en (wéér) langs de chocolademarkt te wandelen natuurlijk. Het weer was hetzelfde als vrijdag, heel koud en regen. Dan zijn we nog rap even in de winkel binnengesprongen en zijn we hier bij mij lekker gaan kokkerellen, net zoals vrijdagmiddag en zaterdagavond. In de namiddag stapten we op de bus richting Treviso vliegveld, waar we afscheid moesten nemen. Ach, nu zijn het maar 3 weken, dat lukt nog wel. 
Dankje schat, voor de zalige 3 dagen samen ;-)
Overstroming?
San Marco




Prosecco


Mijn batterijen zijn nu weer helemaal terug opgeladen, en dat is ook nodig, want woensdagochtend landen er hier 2 zotte kerels. De Nickias en de Nick komen hier eens goed feesten met mij, daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Ik hou jullie op de hoogte ;-) als ik uitgefeest ben!

Ciao x

1 opmerking:

  1. Dat moeten inderdaad 3 zalige dagen geweest zijn, David! :) Mooie foto's!
    Groetjes,
    Xana

    BeantwoordenVerwijderen