zondag 7 november 2010

Pippo Tequila

Deze week was het Champions League. Dé match van de week werd woensdag gespeeld: de topper tussen Milan en Real Madrid. Omdat Olti zo'n Real-fan is, en to-taal geobsedeerd is door Cristiano Ronaldo, konden we de match natuurlijk niet missen. Ik had geen voorkeur voor een van beide teams, omdat ik het allebei goede ploegen vind. Als halve Italiaan supporter je toch stiekem wat meer voor de Italiaanse ploeg. (Met uitzondering van Inter Milan, als As Roma fan) Maar je kan toch ook niet naast de offensieve weelde van Real Madrid kijken. In de kamer van Irfan staat een flatscreen, die zich perfect leende om de match te volgen na een bord pasta. Met een pintje in de hand keken we naar wat toch wel een spektakelmatch was. Het spel ging goed over en weer, met bewonderende kreetjes van Olti telkens Cristiano Ronaldo aan de bal kwam. De match was een goede oefening om mijn woordenschat betreffende sport en voetbaltermen wat omhoog te krikken, hoewel de occasionele (albanese) vloek zich ook wel eens liet horen. De match eindigde op een neutrale 2-2, met 2 treffers van 'vecchio' Pippo Inzaghi! Na de match trokken we zoals gewoonlijk naar het plein, waar we afgesproken hadden met Lorenzo uit onze lessen Glottodidattica en Antropologia. Olti, Erjon en Irfan gingen ook mee. Nadat we het feestje op het plein mee afgesloten hadden, zijn we nog even naar Bar Sfizio geweest, waar we Sarah ontmoetten, een Italo-Amerikaanse. Perfect dus om mijn Italiaans én Engels te oefenen. Het was nog gezellig.

Omdat onze prof Nederlands op een congres in Israël zat, vielen er twee uurtjes weg deze week. Zo hebben we toch nog 10 uur les gehad deze week. Niet vol te houden, ik weet het.

Gisteren was er de Tequila Party in Le Queen! Omdat de Tequila maar 1 euro kostte tot 1uur, zijn we vertrokken rond 23u. Toen we daar aankwamen bleek dat wij de eersten waren. Heel die discotheek (niet dat die zo groot is) was nog leeg. Voordeel was dan wel dat we ook eerst de hapjes konden proberen. Na een tijdje stroomde het volk dan toch binnen en wendden we ons tot de Tequila. Eerst je hand wat vochtig maken met wat citroensap en daar zout op strooien. Dan moet je achtereen je hand (met het zout) aflikken, de Tequila achterover kappen en de citroen opeten. Het zout stak me toch wat tegen, maar voor de rest heel plezant. Jammer dat we maar twee shotjes konden doen, omdat alle tequila al op was na een halfuur. Nadat Olti een paar bonnetjes had 'gefikst' van iemand van de staff, dronken we een shotje vodka en begon het feest. Er was veel bekend  volk; de Hongaarse, de Italo-Amerikaanse, de Portugezen, de Albanezen, de Hongaar,... De muziek was heel goed: allround, afgewisseld met op het juiste moment een klassieker van formaat. Kortom, een zwaar feestje! De foto's hieronder zeggen genoeg denk ik, let ook op Irfan (den Indiër), hij beleefde het feestje van zijn leven denk ik :D.

Antipasti

Crazy Irfan

De boys in de chillhoek


TEQUILA

Irfan, Sarah, Olti en Erjon

Ik, Sarah en Olti

Vodka time

Morgen heeft Sander bezoek, 3 maten van hem uit België. En omdat donderdag zijn vriendin komt, zal hij een vermoeiende week hebben denk ik. Er staat nog vanalles gepland qua feestjes, beginnend met dinsdagavond een wijnbar met Sophia (een Duitse) en Alessandro (Italiaan), die we hebben leren kennen op het plein en die ons hebben uitgenodigd . Ciaoooo x     

   



1 opmerking:

  1. Dat zag er daar een tof feestje uit! :)
    Nog niet weggespoeld, met al die overstromingen? :)
    Inderdaad niet vol te houden die 10u/week.. Grrrrrrr... wij 22u! Klein verschilleke! :)

    Ciaaoooooo!!!
    Xana

    BeantwoordenVerwijderen