zondag 5 december 2010

Nieuwmoerse boys

Amai, de laatste 5 dagen waren vermoeiend. Nickias en Nick kwamen woensdag aan, waarna we direct naar de winkel zijn gegaan om een voorraad in te slaan. Wippieworst, pasta, pesto en veel bier. De mannen waren moe, omdat ze smorgens op moesten staan rond 2 uur, dus hadden ze nood aan een power-nap. Savonds ging het naar het plein, maar omdat het zo koud was, zijn we daar maar 5 minuutjes geweest om te zien of er volk stond. Er stond natuurlijk amper volk, dus trokken we richting Sfizio en hebben we daar iets gedronken en wat gebabbeld met Sarah, Stephanie en Kitti. Het was best gezellig, maar er was niets van muziek dus er mankeerde wel wat sfeer.
de mannen

Donderdag zijn we Padova gaan verkennen: de pleintjes, de kerken, de winkelstraat, steegjes, prato,... We mochten niet te laat teruggaan, want om 18u gingen we de Italianen leren voetballen. Olti ging ook mee. De match was spannend en ging telkens weer gelijk op, eindstand: 11-11. De Nick was topscorer van onze ploeg: 7 goals, goeien bal jongen. We hadden alledrie onze trainer van Nieuwmoer aan, dus we hebben onze ploeg internationaal gepromoot. Het is graag gedaan. Op het plein lagen wel wat plassen, dus het was opletten om niet uit te glijden en in het hek te belanden, niwaar Nickias?:p Na de match zijn we terug naar hier gegaan en hebben we het rustig gehouden. Tussendoor zijn we nog even in de winkel gestopt voor ne liter of 13.

drinkspelletjes
Vrijdag zijn we terug de stad ingetrokken en hebben we een lekkere pizza gegeten. Savonds hadden we wat volk uitgenodigd om bij ons 'American drinking games' te komen spelen. Wij hebben hen dan bierpiramide geleerd. Omdat de Amerikanen altijd beweren dat enkel zij kunnen drinken, moesten we toch het tegendeel bewijzen, bewijzen dat Belgen daar echt wel beter in zijn. Dat bleek ook, aangezien Shalita uit Californië op het einde van de avond boven de pot hing. De Nieuwmoer deed ook goed zijn best. Nickias heeft zelfs pannekoeken gebakken voor iedereen! Superlekker, en Sarah had Maple Syrup meegenomen omdat ik dat eens wilde proberen. Blijkt dat het vergelijkbaar is met onze stroop, enkel zit er nog meer suiker in en is het nog vettiger. (Typically American) Ze was dat gaan halen op de Amerikaanse ambassade, samen met cups (typische Amerikaanse bekers), die we nodig hadden voor de drinkspelletjes. Rond een uur of 1 vertrokken we naar Q-Bar, een soort van modern danscafé voor werkende mensen. De prijzen vielen serieus tegen toen we op het einde de rekening kregen. Het café zelf was wel leuk en we hebben ons geamuseerd. 

Pancakes and maple syrup

Zaterdag was het plan om naar Venetië te gaan. Omdat vrijdag in het nieuws stond dat de helft van Venetië onder water stond en het op sommige plaatsen wel 1.10m hoog stond, wisten we niet goed wat te verwachten. Ginder bleek dat alles al was weggetrokken/gepompt. Met nog een halve kater stonden we dan rond 2uur in Venetië. Daar hebben we wat rondgelopen en de bekendste plaatsen bekeken. Het was wel heel koud, dus zo lang zijn we niet gebleven. 

Savonds gingen we ook nog op stap. Maar eerst terug langs de winkel, want onze voorraad was op. Na wat voordrinken hier op kot, vertrokken we met drie fietsen naar Lequeen, de discotheek. Mijn fiets zijn pedaal ligt eraf en op Olti zijn fiets zit ook geen pedaal meer, enkel nog een staafje. We hadden één goed functionerende fiets, die van de broer van Irfan. Tot Nickias zich erop neerplofte. Sindsdien is het een lowrider. Het was serieus glad op de weg toen we vertrokken rond 2uur. Het was een Grieks feestje, heel de discotheek zat vol. Het was lachen. Veel bekend volk gezien en iedereen vond het plezant. Enige minpunt was dat er twee homo's rond ons hingen, die telkens wilden dansen en te handtastelijk werden. Da was wel minder. Wegduwen die handel. Rond een uur of 5 zijn we dan terug vertrokken, toen was de fiets van Michael Jackson (de broer van Irfan) nog in orde. 5 minuten later was het zover: KRAK. Iet-iet-iet. Het resultaat kunt ge hier beneden zien. Na een koud en hilarisch ritje, met om de zoveel tijd een wissel van 'fietsen' (zeg eerder wrakken), kwamen we rond half 6 aan op mijn kot en heeft de Nick nog wat hamburgers gebakken, wat een soort van traditie werd na te gaan stappen. Rond een uur of 6 zijn we dan naar bed gegaan. 
Nickias zijn lowrider
 Vanmorgen stonden we op rond 12 uur en hebben we alle rommel opgeruimd van de afgelopen dagen en nachten. Da was wel nodig. De matrassen terug naar beneden en de afwas gedaan. Dan zijn we vertrokken naar de bushalte en hebben we 5 zotte dagen en nachten afgesloten. Merci mannen, het was lachen. Nog 2 weken en we gaan terug op stap ;-).

Ja, nog 2 weken en ik sta alweer in België. Ongelofelijk dat ik hier al bijna 3 maanden zit, de tijd is rap gegaan. Ik ga het hier wel missen denk ik, de vrijheid die je hier hebt is toch wel leuk. Maar anderzijds wil ik ook gewoon even terug naar huis, vrienden zien, familie, katten, de vertrouwde omgeving, het vriendinnetje,... En de feestdagen wil ik voor geen geld ter wereld missen. Dat wordt zowiezo genieten. 

Tot dan.
Ciao.

Sarah, Michael Jackson en de Nick
Nieuwmoerse boys
Men in black



Geen opmerkingen:

Een reactie posten